skip to Main Content

Проект „Поезията като приятел“

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ „ПОЕЗИЯТА КАТО ПРИЯТЕЛ“

Асоциация на софийските писатели проведе на 22 май т.г. пресконференция по повод началото на проект „Поезията като приятел“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Връбница“, район „Надежда“ и район „Панчарево“, СО.
Приветствие към присъстващите отправи Живка Новкова, общински съветник в Столичен общински съвет.
На събитието присъства Младен Младенов, кмет на район „Връбница“, СО, както и Атанаска Лингорска, външен експерт към ПК по ЕППМС към СОС.
В пресконференцията взеха участие Захари Иванов, председател на Асоциация на софийските писатели. Той обяви целите и дейностите по проекта, а именно – в навечерието на 24 май и във връзка с 80 години от рождението на големия български поет Николай Кънчев (1936-2007) стартира конкурс за есе за ученици от 10 и 11 клас от софийските гимназии на тема „Измерения на модерното в българската поезия 20-21 век“.
Участие в пресконференцията взеха доц. д-р Пламен Дойнов, автор на книгата: „Името на поезията: Николай Кънчев“ и режисьорът Христо Илиев-Чарли, който в момента снима биографичен филм, посветен на Николай Кънчев.
На пресконференцията присъстваха представители от администрациите на районите – „Връбница“, „Надежда“ и „Панчарево“, партньори по проекта, както и преподаватели по Български език и литература от столични училища.

Проект "Поезията като приятел"
Проект "Поезията като приятел"
Проект "Поезията като приятел"
Проект "Поезията като приятел"
Back To Top